Tässä taas vaihteeksi kuulumisia.. eli tuo meitin Viivihän käyttäyty alkuviikosta oudosti. Häntä oli takapuoles kiinni ja koiruus oli alakuloinen. Soitin yks ilta päivystävälle ell ja se veikkas, että Viivillä ois anaalirauhaset täynnä tai peräti tulehtunu. Antoi ensiapuohjeet, joita sitten noudatettiin ja Villen äitee ku on sairaanhoitaja kokeili illan päälle tyhjentää anaalirauhasia ja saikin toisen tyhjäks. Koiran häntäkin nousi hieman. Sitä sitte seurasin seuraavan päivän, että millä mielellä se on.. ja lopen tulin siihen tulokseen, että käytän sitä ell tarkistuksessa. Tulihan tuossa soiteltua jo kasvattajallekin, että mikähän tuota koiraa vois vaivata.

Tuli tässä kaiken ohella päätettyä, että sattuneesta syystä jatkamme käyntiä samaisella ell ku tähänkin asti. Eräs toinen oli melko tyly, kun yritin aikaa varata. Ollaan aina käyty tuolla yhellä ja käydään vastaisuudessakin. Ja sitten ku sain "oman" ell kiinni niin saatiin samalla päivälle aika. Eilen sitten käytiin elukkalekurilla ja kerroin siin että millaisia oireita sillä on. Ja että epäillään anaalirauhasia.. No ell tutki siinä sitten ja totes melko pian, että pahasti tulehtunu.. Hutikan huudostakin sen saattoi päätellä, että kipeää kävi.. Ell sano ettei kukaan koira oo ennen niin isosti huutanu. Eli joko hutikka oli niin kipee tai sitten se oli vaan hutikka. Ell teki työnsä vaikka hutikka pyöri pöydällä ja minä yritin parhaani mukaan pitää kiinni. Se nousi mua vasten ja huusi ja ell tyhjensi rauhasia. Ja hyh sitä hajua. Sitten hutikka ehti just rauhoittua ku ell antoikin sille pari piikkiä. Lisäks saatiin ens tiistaille asti lääkekuuri.

Eilen illalla sitten mentiin tulevaan kotiin, otettiin ihan hutikkakin mukaan. Saatiin nyt avaimet sinne niin voidaan vkl aikana muuttaa. Hutikka kiersi edellä kaikki huoneet ja meni seinänviertä pitkin.. Paras oli se kun Ville meni saunaan katteleen niin hutikka meni lauteille istuun ja läähätti. Villen vanhemmat on ottanut se joskus mukaan saunaan ja siellähän tulee kuuma.. No tuo meidän sauna oli kylmä mut huvitti ku toinen läähätti niinku yleensä ku se käy kuumassa saunassa. Talohan oli tyhjä niin eihän Viiviä semmosesti kiinnostanu.. se oli koko ajan, et "mennään nyt jo". Kylläpä se sinne kotiutuu sitten. Se oli illalla muutenki virkumpi, kestää jo nostaa hännänki ylös.

Nyt Viivi onkin yksin kotona, ku pappa lähti aamulla vklreissuun. Laiton Viiville ruoka-annoksen valmiiks ja vettäkin. Sille pitää nyt 3 pv antaa 4 tablettia päivässä (kaks särky ja kaks antibioottia). Annoin kumpaakin yhden aamulla.. Piilotin ne makkaranpalaan. No nehän tippu sieltä suusta vaan minä niitä ojensin sille niin kauan että se söi ne. Pitää illalla kokeilla pieniä niitä nii jos menis kerralla. Eikä ne nyt niin isoja ollukaan.. Sellaista siis tänne päin.

Huomen muuton keskellä meen itteä hemmotteleen tukkalääkärille (: Se on sitten niinku ittelle synttärilahja (: